Acte de Cloenda sobre la figura de Norman Bethune i Frederic Duran

Aquest dissabte 23 de Maig ens tornarem a trobar per l’última sessió que tancarà el curs de filosofia d’enguany (Curs 2014-2015).
Com cada any, donarem per finalitzat el curs amb un Acte de Cloenda dedicat a conèixer la vida i obra de persones que considerem rellevants en l’avenç cap a una societat més justa, sense classes.Aquest any l’Acte de Cloenda anirà encarat a conèixer les contribucions de Norman Bethune i Frederic Duran i Jordà.
Norman Bethune (1890-1939) cirurgià canadenc, ajudar a crear consciencia sobre la relació existent entre l’aparició d’algunes malalties severes, com la tuberculosi, i les condicions de vida insalubres de la classe treballadora. L’any 1935 viatjà a Leningrad on estudià el model sanitari soviètic. A la tornada s’afilià al partit comunista canadenc (PCC) i acceptar la invitació per anar al front de Madrid, durant l’esclat de la guerra civil espanyola, per poder ser útil aplicant els seus coneixements mèdics. Posar en funcionament un equip mòbil de transfusions de sang.
Frederic Duran i Jordà (1905-1957) metge català exiliat a Anglaterra. Treballar amb Norman Bethune en el front creant un dels primers serveis de transfusió de sang del món (1936), servei que desprès s’aplicaria a la resta de sistemes mèdics del món.

Ens ho explicaran:

– Oriol Martí (Metge) ens parlarà de l’estat de la medicina a Catalunya durant el 1/3 del segle XX i de les implicacions polítiques de la guerra civil en els metges catalans.

– Agustí Barrera (Historiador) ens farà una aproximació bibliogràfica sobre la figura de Norman Bethune.

– Carola Duran (Doctora en filologia) ens parlarà de les contribucions que va fer el seu pare, Frederic Duran, en la tècnica de transfusió de sang.

– Aziz. S.Fall (Professor a Montreal) ens parlarà de les brigades internacionals i del Doctor Norman Bethune.

Horari: 10:00 a 14:00
Lloc: Universitat Pompeu Fabra; campus ciutadella, edifici Jaume I, aula 20.019 a Barcelona.

Així que com veieu … no hi podeu faltar!

Qualsevol dubte ens podeu escriure en aquest correu (info@universitat.cat)
Feu-ne difusió (en adjunt us enviem els cartells)